Plážový volejbal: V 2. dieli Šport Pro Elite Beach Tour 2006 triumf akademikov

11.06.2006 Celý región

Bardejov 11. júna (TASR) – Víťazmi druhého dielu Šport Pro Elite Beach Tour 2006 v plážovom volejbale sa v nedeľu v Bardejove na hlavnom kurte pred zap...
Bardejov 11. júna (TASR) – Víťazmi druhého dielu Šport Pro Elite Beach Tour 2006 v plážovom volejbale sa v nedeľu v Bardejove na hlavnom kurte pred zaplneným Radničným námestím stala v kategórii mužov dvojica Juraj Šujan a Martin Suja, ktorá v boji o hlavnú prémiu vo výške 15.000 Sk zdolala Vladimíra Procházku a Dominika Mračka 2:0.

Medzi ženami triumfovala pár v zložení Hana Opatovská a Danica Repáková a po finálovom úspechu nad Gabrielou Tomašekovou a Ivanou Čapkovou získala šek na 10.500 korún. Séria bude pokračovať až cez prvý júlový víkend tretím dielom v Nitre a po ďalšom kole v Piešťanoch vyvrcholí piatym podujatím – finálovým turnajom majstrovstiev Slovenska 5. -6. augusta na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave.
Na historickom námestí v Bardejove síce neštartovali víťazné dvojice z Prešova (Koválik-Rimovský, Jakušová a Kolář, Tichý), no na rozdiel od upršaného premiérového kola sa hralo v nádhernom počasí a pred veľkým diváckym záujmom – finálové súboja nesledovala len plná prenosná tribúna s kapacitou 1000 miest, ale aj ďalšie stovky divákov stojacich na námestí okolo hlavného kurtu.
V štartovej listine sa objavil aj tandem úradujúcich slovenských majstrov Marek Kardoš, Richard Nemec, v opravnom pavúku v súboji o semifinále však podľahli Procházkovi s Mračkom a obsadili nakoniec iba 5. priečku. V mužskom finále sa Procházka s Mračkom snažili akademickým reprezentantom Sujovi so Šujanom revanšovať za prehru z 3. kola a v prvom sete sa až do záverečnej fázy oba tímy držali v tesnom kontakte. V zlomovom okamihu prvej sady však uspeli Suja so Šujanom a v druhom dejstve už na bardejovskom piesku jasne dominovali, rýchlo si vypracovali viacgólový náskok a premeneným tretím mečbalom pečatili svoje víťazstvo. Reprezentačná dvojica Rado Dvorský a Michal Litva, ktorí v priebehu týždňa vypadli v kvalifikácii Italian Open, sa museli uspokojiť s bronzovým umiestením.
V ženskom pavúku si od 1. kola až do finále počínala Opatovská s Repákovou úplne suverénne a turnaj zvládli bez jedinej prehry a len s jedným strateným setom. \"Myslím, že aj keď na tomto turnaji chýbali niektoré dvojice, finálový duel mal vysokú kvalitu. Možno v budúcnosti by ešte viac prospela väčšia konkurencia, vrátane zahraničných dvojíc, \" povedala po prevzatí víťaznej prémie slovenská reprezentantka v šestkovom volejbale, ktorá v Prešove pred týždňom chýbala pre účasť v kvalifikácii ME 2007. Repákovú očarila aj atmosféra na bardejovskom námestí: \"Dotiahnuť turnaje do centier miest je výbornou myšlienkou. Aj sem to prilákalo veľa ľudí a vládla tu skvelá nálada. Navyše pred takou kulisou sa vždy aj lepšie hrá a je to oveľa príjemnejšie. \"

Výsledky 2. podujatia Šport Pro Elite Beach Tour 2006:
Muži
Finále:
Juraj Šujan, Martin Suja -Vladimír Procházka, Dominik Mračko 2:0 (21, 15)

O 3. miesto:
Michal Litva, Rado Dvorský - Martin Masný, Igor Horváth 2:0 (14, 16)

Semifinále:
Šujan, Suja – Horváth, Masný 2:0 (27, 14)
Procházka, Dominik Mračko - Dvorský, Litva 2:1 (-19, 14, 15)

Konečné poradie:
1. Šujan, Suja
2. Procházka, Mračko
3. Litva, Dvorský
4. Masný, Horváth
5. Marek Kardoš, Richard Nemec
6. Roman Ondrušek, Michal Rajduga
7. Martin Minárik, Peter Valaštek
8. Marek Jány, Karol Šrámek

Ženy
Finále:
Hana Opatovská, Danica Repáková – Gabriela Tomašeková, Ivana Čapková 2:1 (18, -22, 7)

O 3. miesto:
Dana Ďuržová, Zuzana Snopková – Dominika Nestarcová, Michaela Cibuľová 2:0 (11, 20)

Semifinále:
Opatovská, Repáková - Ďuržová, Snopková 2:0 (11, 20)
Tomašeková, Čapková - Nestarcová, Cibuľová 2:0 (18, 13)

Konečné poradie:
1. Opatovská, Repáková
2. Tomašeková, Čapková
3. Ďuržová, Snopková
4. Nestarcová, Cibuľová
5. Valéria Budaiová, Lucia Michalovičová
5. Chymičová, Chudá
7. Poláčiková, Mikolášová
8. Plavčanová, Tománková
 

Vyberte región